22 juli 2014

Bountybollar

Med inspiration från Sarah gjorde jag Bountybollar som blev väldigt goda, speciellt om en gillar kokos. 

Jag förvarar dem i frysen, vilket passar bra nu när det är så varmt ute, för de tinar riktigt snabbt när en har tagit fram dem.

Jag hoppas att ni får en fortsatt fin vecka. Ta hand om er i värmen. Kram.

ca 20 bollar: Vispa ihop 4 msk smält kokosolja, 2 msk kokosnötsnektar (el. agavesirap), 1-2 msk lönn-/agavesirap, 1 krm vaniljpulver och 1 nypa flingsalt i en skål.

Blanda ihop 5 dl kokosflingor (175 g) och 1 msk vatten ordentligt i en stor skål. Blanda i kokosoljemixen i skålen och blanda ihop till en massa. Ställ in skålen i frysen i ca 15 minuter. Ta ut skålen och forma 20 bollar av kokosblandningen. Ställ in bollarna i frysen i ca 15 minuter.

Smält under tiden 2 msk kakaosmör och 4 msk kokosolja över vattenbad. Tillsätt 4 msk lönn-/agavesirap och vispa om. Ta av från plattan och sikta ner 5 msk kakaopulver och 1 nypa flingsalt. Blanda ihop.

Placera ett galler - som ryms i frysen - på ett bakplåtspapper. Ta ut bollarna ur frysen. Lägg ner bollarna - en i taget - i chokladblandningen och se till att de täcks runt om. Ta upp bollarna ur chokladen med hjälp av en gaffel så att överflödig choklad rinner av. Placera bollarna på gallret. Upprepa proceduren tills alla bollarna är chokladtäckta. Låt bollarna droppa av och ställ in gallret i frysen i ca 15 minuter.

Ta ut bollarna och upprepa chokladproceduren. Ställ in i frysen i ytterligare 15 minuter. Lägg därefter över bollarna i en burk med tättslutande lock och förvara i frysen.
Inspiration från Sarah på My New Roots [länk till originalrecept].
Glutenfritt. Mjölkfritt. Vegan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Det som göms i snö...

Hejsan, om någon fortfarande tittar in här!? Det var ett tag sedan. Livet kom emellan eller vad en nu säger. Lagar mat gör jag fortfarand...