6 juni 2014

Hummus med rostade sesamfrön

1 skål: Rosta 1 dl sesamfrön i en torr, het stekpanna tills de fått lite färg. Mixa 4 dl kokta kikärter i en skål. Blanda i 1 skalad, pressad vitlöksklyfta. Tillsätt de rostade sesamfröna, 2 msk pressad citron, 1 dl oliv-/rapsolja, lite gurkmeja, lite sambal oelek och lite flingsalt.

Mixa till en jämn smet. Tillsätt ev. lite vatten om den känns för tjock. Lägg upp hummusen i en skål. Avnjut som pålägg, till maten eller som dip. 
Förvaras i kylskåp. Glutenfri. Mjölkfri. Vegan.
Receptinspiration från ICA.  

Istället för tahini är det hela sesamfrön i den här hummusen, vilket ger den en krispig karaktär tillsammans med den i övrigt krämiga hummusen. Väldigt god. I originalreceptet tipsade de om att man kunde doppa grönsaker i den, men den är även god som pålägg eller till maten.

3 kommentarer:

  1. Vad gott, jag älskar hummus! Perfekt att dippa ex grönsaksstavar i eller ha som tillbehär/pålägg!

    SvaraRadera
  2. Hummus är mumma! Så himla bra till mellanmål ihop med lite grönsaker :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig :) Så enkelt att göra också! Du kanske sitter inne på något gott hummusrecept eller liknande? :)

      Du får ha en fin dag!

      Radera