20 maj 2014

Studentgryta

För den som vill ha en god, enkel och billig gryta så kanske den här kan vara något. Speciellt om en gillar indiska kryddor. Jättegod som lunchlåda dagen efter då smakerna hunnit sätta till sig. 

Gott till är t.ex. den ugnsrostade blomkålen jag skrev om för ett tag sedan, mangoyoghurt och/eller solig hummus (ett till tips är att ersätta morötterna med sötpotatis samt addera lite sambal oelek)

Studentgryta
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
3 msk finriven färsk ingefära
2 tsk malen spiskummin
1 tsk chilipulver
½ tsk gurkmeja
2 tsk garam masala
en uns malen kanel
6 dl kokta kikärter
8 dl krossade tomater
½ tsk kokossocker

Fräs kryddorna i olja i ca 1 min. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och fräs ytterligare 3 min.
Tillsätt kikärtor, tomatkross och socker. Krydda ev. med lite salt. Koka upp och låt småkoka under lock i ca 15 min.

Strö ev. hackad koriander över grytan. Servera med ris och mjölkfri yoghurt.
Inspiration från David Batras ”Inte så tråkiga indiska mat”

1 kommentar:

  1. Åh, jag har faktiskt klurat på ett recept i stil med detta i några veckor nu! Haha. Ska prova imorgon och inspireras lite av dig, så hamnar mitt recept på min blogg så skriver jag ju såklart att jag fick inspiration från ditt recept. c:
    Kramar från Nea.

    SvaraRadera