26 maj 2014

Gör det själv: Rödbets- och Quinoabiffar

Det här är lite av mina favoritbiffar. De smakar gott, har en krispig konsistens och så har de lite sting. Dessutom går de att frysa in. När man väl är igång kan man passa på att göra mycket på en gång, så får man hemmagjorda färdigprodukter till en billig penning.

Ibland kan det vara svårt att få biffar utan ägg att hålla ihop, men då är ett tips att ta t.ex. en smord timbalring och pressa ner smeten i den. Då får man jättefina och hållbara biffar.

12 biffar
  • 400 g skalade och grovt rivna rödbetor.
  • 3 ½ dl kokt quinoa (= ca 1 1/4 dl okokt quinoa)
  • 2½ dl naturella solrosfrön
  • 1 1/4 dl skalade sesamfrön
  • 1 1/4 dl (glutenfritt) ströbröd
  • 4 msk olivolja
  • ½ dl quinoamjöl
  • 4 finrivna vitlöksklyftor
  • 1 msk tamarisoja
  • 1/4 tsk cayennepeppar
Sätt ugnen på 200 grader (Ca 175 grader varmluft). Blanda ihop alla ingredienserna i en stor skål/bunke. Forma tolv (12) biffar av blandningen. Lägg biffarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.  

Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda i ca 25 min. Vänd biffarna efter halva tiden. Ta ut och servera med valfria tillbehör eller frys in för framtida måltider.
Kan frysas in. Glutenfritt (Kolla sojan för säkerhets skull). Innehåller frön. Mjölkfritt. Vegan. Äggfritt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar