28 maj 2014

En enkel och snabb müsli

En Lite Annorlunda Müsli: Sätt ugnen på 225 grader. Smula 3 skivor solrosbröd (ca 200 g) i en stor skål. Blanda i ½ dl torkade tranbär, ½ dl hackade torkade aprikoser, 1 dl grovhackade valnötter, 2½ dl havregryn, 2 msk hela linfrön, 1 tsk vaniljpulver (el. malen kanel) och ½ msk neutral olja. Rör om så att allt blandas.

Sprid ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta blandningen i mitten av ugnen i ca 10 min. Rör om då och då så att det inte bränns. Ta ut och låt svalna. Servera med yoghurt eller vad man själv önskar. 
Mjölkfritt. Vegan.

En lite annorlunda müsli då den, i mitt fall, innehåller smulat solrosbröd. Enkel och snabb att göra. Den går nästan lika snabbt att göra som en grötfrukost. Bara att ta de nötter, frukt och bröd man gillar bäst/ har att tillgå. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar