15 maj 2014

Drick dina grönsaker

Släng inte "böset" som ibland blir i påsar med t.ex. fryst broccoli. Spara det istället, i en enskild burk i frysen, och när du har tillräckligt mycket kan du mixa ihop en god smoothie!

Det här är en svalkande variant fylld med en massa gott såsom broccoli, mandelsmör, vanilj och banan. Acaipulvret kan ersätta med antingen blåbärspulver eller lite frysta blåbär.

Vill du använda blomkål finns det en chokladsmakande variant [receptlänk] här på bloggen. För den som föredrar svart-/grönkål finns "Kål me Al" [receptlänk]. Sist, men inte minst, har vi den med morot [receptlänk]. Bara för att ta några. Titta under "Drickbart" i högerpanelen eller under Blandat/Mixat i receptregistret för fler smoothies. Önskar er en fortsatt fin dag! Kram!

Lägg 3 nävar (ca 125 g) frysta broccolibuketter, 2 dl frysta, skivade bananer, ½ msk acaipulver, 2 krm vaniljpulver, 1 msk mandelsmör, 1 urkärnad medjooldadel och 2½ dl naturellt kokosvatten i en mixer. Mixa ihop allt till en slät, krämig massa. Häll upp i glas och avnjut!
Glutenfritt. Mjölkfritt. Vegan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Det som göms i snö...

Hejsan, om någon fortfarande tittar in här!? Det var ett tag sedan. Livet kom emellan eller vad en nu säger. Lagar mat gör jag fortfarand...