29 maj 2014

Breakfast Cookies

10 kakor: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop 2 medelstora mosade, mogna bananer (ju mognare desto mer sötma) med ½ tsk ekologiskt vaniljpulver, ½ dl osötat äppelmos och 2 msk flytande kokosolja i en stor skål.

Blanda ihop 5 dl valfria gryn (t.ex. rent havregryn, hirs-, råris- & quinoaflingor), 2½ msk riven kokos, 1 finriven, medelstor skalad morot, 4 msk gojibär, 5 msk mandelmjöl, ½ tsk bakpulver, ½ tsk malen kanel och 1 nypa flingsalt i en annan skål. 

Tillsätt därefter havreblandningen till bananmoset och rör om tills allt har blandas ordentligt och blivit en smet.

Tryck ut smeten i ett runt pepparkaksmått/timbalform, så att det blir tio (10) kakor, på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 15 min. Ta ut och låt svalna. Servera med valfria tillbehör.
Glutenfritt (Om grynen som anges inom parentes används). Innehåller mandel. Kan frysas in. Mjölkfritt. Vegan. Äggfritt.

Jag hade två bananer som började se lite ledsna ut. Därför tänkte jag att de kanske hellre ville sällskapa med diverse busiga gryner, en lika ledsen morot, röda och pigga gojibär och lite andra goda saker.

Det hela resulterade i goda frukostkakor som både är goda som de är eller med t.ex. nötsmör eller smör och mjölkfri ost. Såklart är de även goda att äta som mellanmål eller när man nu är sugen ;)

Ta hand om er! Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar