26 mars 2014

Våfflor till frukost?

2 våfflor: Blanda ihop 2 msk mandelmjöl, 4 msk grahamsmjöl, 4 msk havregryn, knappt 1 msk sojamjöl, 1 nypa salt, 1 nypa vaniljpulver, 1 nypa kardemumma och 1,75 dl kallt vatten i en skål. (Om smeten ser lös ut; blanda i 1 tsk fiberhusk). Mixa, med en stavmixer, ihop till en slät smet. Ställ skålen i kylskåp och låt smeten svälla i minst 15 min. 

Hetta upp ett våffeljärn. Smörj järnet lätt med mjölkfritt margarin/smör/eller kokosolja och grädda våfflor, ca 5 min/våffla. Servera nygräddade med valfria tillbehör.
Innehåller mandel. Mjölkfritt. Utan bakpulver. Vegan. Äggfritt.

Det här är våfflor som inte är frasiga, men gott smakar dem och enkla att göra är de också. Gör du smeten kvällen innan så kan du äta nygräddade våfflor till frukost. Eller så blandar du ihop smeten på morgonen så kan du grädda våfflor som mellanmål senare samma dag.

Vill du testa en annan sorts våfflor så finns det våfflor med kikärtsmjöl HÄR [receptlänk].

1 kommentar:

  1. Åh så smarrigt med våfflor till frukost! Jag köpte tillbehör till våfflor i början av veckan, men har fortfarande inte lyckats göra dem! Ska nog göra smeten klar ikväll så kanske det faktiskt blir av med våfflor till frukost imorgon :)

    Önskar dig en riktigt trevlig helg Molly! Kram!

    SvaraRadera


Det som göms i snö...

Hejsan, om någon fortfarande tittar in här!? Det var ett tag sedan. Livet kom emellan eller vad en nu säger. Lagar mat gör jag fortfarand...