18 mars 2014

Potatis- och blomkålsmos.

Koka upp vatten i en vattenkokare. Lägg buketter från 1 medelstort blomkålshuvud och ca 500 g skalade potatisar i en stor kastrull. Häll på det varma vattnet, tillsätt 1 nypa salt och ställ på plattan. Koka potatisen och blomkålen på medelvärme under lock i ca 15 min. Ta av kastrullen från plattan och häll av vattnet, men spara lite att spä med!

Mosa ihop potatis och blomkål med hjälp av en potatisstöt. Tillsätt 1-2 msk mjölkfritt margarin och spä med kokvatten. Blanda ihop allt så att det blir ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar. Servera till valfria tillbehör.
Glutenfritt. Mjölkfritt. Vegan.

Som variation till det vanliga potatismoset eller rotmoset kan det vara gott att blanda i blomkål och det passar utmärkt ihop med sånt som man annars brukar äta potatismos till. 

Har man inte blomkål hemma går det lika bra med broccoli eller så gör man solskensmos genom att blanda i finrivna morötter i det färdiga potatismoset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar