24 februari 2014

Härligt god och solgul morotssoppa

God eftermiddag!
Hoppas att ni alla har fått en lugn och bra start på veckan? Själv var jag alldeles vill på dagarna och trodde att det var söndag när klockan ringde i morse.

Trots att det fortfarande är februari så är det temperaturer ute som det annars brukar vara först i slutet av mars. Det är så varmt att t.om. snödropparna har börjat kika fram i rabatterna.

Trots de varmare temperaturerna kan det vara gott att värma sig med en god och lite kryddig soppa, om inte annat för att skrämma bort eventuella baciller som ligger på lur i kroppen.

Jag hittade ett recept på en otroligt god soppa i Annas mat som jag blev så sugen på att testa, inte minst för dess fina namn som i original är "Elliots morotssoppa med ingefära". Väldigt enkel att göra och billig blir den också, speciellt om den tillagas då rotfrukterna är extra prisvärda.

Morotssoppa med ingefära: Skala och tärna 500 g morötter, ca 1/4 rotselleri och 2 stora potatisar. Hacka 1 stor gul lök, strimla 1 sköljd purjolök och skiva 3-5 vitlöksklyftor. Lägg potatisen åt sidan.

Hetta upp olja i en stor kastrull/gryta och fräs allt, utom vitlök och potatis, i oljan i ca 5 min. Tillsätt därefter potatis, vitlök, 1 tsk curry, ca 1 msk finriven färsk ingefära, ca ½ msk grönsaksbuljongpulver och ca 7 dl vatten. Koka upp och låt allt koka under lock i 30 minuter. Späd ev. med mer vatten om det blir för tjock konsistens.

Rör i juicen från 1 pressad lime och smaka av med lite peppar Mixa soppan till önskad konsistens. Lägg upp i djupa skålar och toppa med rostad kokos, mjölkfri yoghurt och några puffar (starkt/rökt) paprikapulver.
Kan frysas in. Glutenfritt (Kolla buljongen!) Mjölkfritt. Vegan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar