31 december 2013

Nyårsafton 2013 & Lemon Curd

God förmiddag! Hoppas att allt är bra med er och att ni har sovit gott så att ni orkar vara vakna till tolvslaget?!

Jag gick upp ganska tidigt, men jag ska nog klara av att hålla mig vaken ändå :) Morgon startade med nybakade grahamsscones, hemgjord "lemon curd" och gröt.

Förra nyåret lade jag upp receptet på bloggens 86:e gröt och jag hade samma tanke i år, då det hade blivit den 100:e grötvarianten, men eftersom det här året mer har bestått av att testa olika sorters pålägg så får året avslutas med en enkel "lemon curd" (pålägg nr. 20 på bloggen) som går snabbt att mixa ihop.

Curden blir lösare än "riktig" lemon curd, så testa dig fram med mängden citronjuice. Ett alternativ är att göra fyllningen (ta mindre mängd kokosolja) som jag använde i citronbitarna [länk] tidigare i år.

Skulle jag kunna få be er om en liten sak?! Det är inte många svar till som behövs till min och mina kurskamraters enkät, så det skulle vara jättegulligt om ni vill svara på enkäten [länk] om ni inte redan har gjort det :) Tack på förhand.

Nu önskar jag er en fin nyårsafton. Vi hörs 2014. Ta hand om er! Kram M.
Lemon Curd, ca 2 dl: Lägg 100 g naturella cashewnötter i en matberedare. Mixa nötterna till ett mjöl och tillsätt därefter 5 msk agavesirap, rivet skal fr. en ekocitron och 3-4 msk nypressad citron (beroende på hur fast du vill ha den). Mixa ihop allt till en slät smet. 

Låt gärna curden stå i kylen en stund så att den antar en lite fastare konsistens.
Glutenfritt. Mjölkfritt. Raw food. Vegan. Äggfritt.

3 kommentarer:

 1. Gott nytt år till dig med Molly! Hur har du firat in det nya året? Vi var på en lugnare tillställning hos några vänner. Lite sent vart det dock så man är lite seg idag :)
  Givetvis hjälper jag till med enkäten!

  SvaraRadera
 2. Mums vad gott
  Önskar dig ett gott nytt år:)

  SvaraRadera
 3. Enkäten ifylld!

  Gott nytt år och god fortsättning! Vad gott det ser ut med scones, det var nog över ett år sen jag åt det sist. Det ska bli nästa helgs frukost!:)

  SvaraRadera


Det som göms i snö...

Hejsan, om någon fortfarande tittar in här!? Det var ett tag sedan. Livet kom emellan eller vad en nu säger. Lagar mat gör jag fortfarand...