1 december 2013

Mandelpraliner

Bollar, bars och tryfflar i all ära, men listan känns liksom inte komplett utan praliner. Igår beslöt jag mig därför för att göra praliner och jag ångrar det inte, resultatet blev otroligt goda praliner, så det ska jag göra fler gånger och kanske dyker det även upp i någons julklapp...

12 st: Smält 3 msk kakaosmör, 3 msk kokosolja och 2 msk agavesirap försiktigt över vattenbad. Ta av från värmen då allt har smält.

Blanda i 1 dl (raw) kakaopulver, 1 msk lucumapulver, 1 msk mesquitepulver och 1 nypa flingsalt och rör till en slät blandning. Fördela ca ½ msk chokladsmet i 12 små formar och ställ därefter kallt en stund så att chokladen stelnar.

Blanda under tiden, i en annan skål, ihop ½ (raw) mandelsmör, 1 msk agavesirap och 1 nypa flingsalt till en kräm. Fördela ca ½ tsk mandelkräm i varje form och platta till något. Fördela därefter chokladsmet över och ställt kallt för att stelna. Avnjut!
Glutenfri. Mjölkfri. Raw food. Vegan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Det som göms i snö...

Hejsan, om någon fortfarande tittar in här!? Det var ett tag sedan. Livet kom emellan eller vad en nu säger. Lagar mat gör jag fortfarand...