13 december 2013

Luciadagen 2013

God eftermiddag denna luciadag. Hoppas att allt är finfint med er!? Här är det bara bra. Jag är tacksam över att jag inte berördes mer av Ivars framfart än att han körde fram med full kraft under natten.

Idag har jag passat på att göra lite egna julklappar, baka lite advents- och julgott samt lyssna och se på Musikhjälpen (hör ju julen till).

Igår gjorde jag flingor - med jordnötssmör och kakao i - som blev dagens frukost med banan och havremjölk. Jag tycker de blev goda, så jag gör nog en laddning och ger bort i julklapp.

För den som vill göra egen müsli så har jag sedan tidigare några tips HÄR [länk]
Önskar er nu en fortsatt fin dag! Ta hand om er! Kram M.

ca 300 g flingor: Sätt ugnen på knappt 200 grader. Smält 2 msk mjölkfritt smör i en kastrull. Tillsätt 4 msk nötsmör och rör tills smör och nötsmör har blandats och det är klumpfritt. Tillsätt knappt 2½ dl kokhett vatten.

Blanda ihop 2 dl majsmjöl, 2 dl mixade, rena havregryn, ½ dl kakaopulver, 1 nypa flingsalt, några nypor kokossocker samt ca 1 tsk vaniljpulver i en bunke. Blanda i smörblandningen och rör ihop till en slät deg.

Bred ut degen tunt, ca 5 mm, till en rektangel på en bakplåtspappersklädd plåt. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 20-25 min. Ta ut plåten, men fortsätt ha på ugnen, och skär med en vass kniv  rektangeln i ca 1 cm breda remsor som sedan skärs i mindre bitar. Sära därefter lite på bitarna.

Sätt in plåten i ugnen igen och grädda i ytterligare ca 5 min, vänd bitarna efter halva tiden. Ta ut plåten och låt flingorna svalna innan du lägger över de i en lufttät burk. Avnjut med t.ex. växtmjölk el. -yogurt.
Glutenfritt. Mjölkfritt. Vegan.
Recept från bloggen "Family fresh cooking".

2 kommentarer:

  1. Det va tyvärr inte lika gott som jag mindes det.. Fast jag brukade äta Lidl´s förut. Frågade där igår men de hade tydligen tagit bort det från sitt sortoment..
    Var faktiskt på ica igår och såg en "påse" där med EKO-surkål som jag TÄNKTE köpa först, men sen gick jag vidare till Lidl... och ja idag köpte jag den här på Willys.. synd att jag (som vanligt) köpte så stor burk och synd att du inte bodde i närheten, så kunde du få den av mig! ;)

    Tack detsamma! =)

    SvaraRadera
  2. Haha, det e just det, ala andra tror verklugen att jag också skulle grej det, men tro mej...no! ;) jag är INTE duktig i köket. Det e inte min grej. Kan inte ens göra omelett eller steka pannkakor! Som sagt..det e inte min grej. Men jag äter gärna det andra gör som verkar gott ^^

    Ja asså ja zå gott som veg ja. (Förutom med vissa undantag, slm ex ikväll som du ser i detta inlägg. Men då blir det, som nu efteråt också varje gång, att nu så räcker det och nu dröjer det nog ett tag innan jag vill ha/blir sugen igen!) Hemma äter jag aldrig det längre. Är om jag blir bjuden (beror på vad) eller så, men eftersom jag ofta mår illa efteråt av det, så äter jag det inte. Mår bättre utan! Så nu får kötrdärsen ligga kvar i frysen ett bra tag! Däremot äter jag inga "veg-grejer" eller substitut heller för att jag inte gillar det heller, så det är mest grönsaker och frukost mat jag äter. Är inte så mkt för lagad mat.

    Haha vilken tur då, att jag inte köpte den surkålen heller!! :p

    SvaraRadera