15 december 2013

Grön jambalaya

Ibland är det enklaste det godaste, t.ex. som den här jambalayan som har en god balans mellan rotselleri, vin, salta oliver och örtkryddor. 

Enkel att tillaga är den också då den till största delen sköter sig själv. Jag hoppas att ni får en fin tredje advent. Ta hand om er! Kram M. 

Jambalaya: Fräs 1 finhackad gul lök tillsammans med 2 dl sköljt och avrunnet råris i olivolja i en kastrull. Häll på 3 dl grönsaksbuljong och 1 dl vitt vin och koka under lock i ca 35 min.

Skiva 3 skalade vitlöksklyftor tunt. Strimla 1 liten bit skalad rotselleri, 2 urkärnade paprikor (1 grön och 1 röd) och ½ sköljd purjolök. Kvarta ca 10 körsbärstomater.

Hetta upp olja i en stor stekpanna. Fräs grönsakerna utan att de tar färg. Häll på 2 dl grönsaksbuljong och blanda i riset, 1 msk torkad oregano, ca 1 tsk torkad timjan samt 1 lagerblad. Låt allt puttra i ca 10 min. Blanda i 2 nävar svarta oliver och smaka av med svartpeppar.
Glutenfritt (Kolla buljongen!). Mjölkfritt. Vegan.

3 kommentarer:

  1. Hehe, jo jag vet, grönsaker går jättebra (förutom morötter som är för sött av nån anledning!) jag kom på det när jag hade skrivit ;) Men ingen frukt alls! Bär går bra (förutom de jag är allergisk mot, bl.a. jordgubbar) och nötter och frön jättebra (oftast!)

    Nä, det klarar den nu igen! Tror bara det behövdes det där uppehållet förut. Läst om det förut också, att man kan reagera starkt på det om man är känslig, om man 'äter väldigt mycket av det, men om man sen gör ett uppehåll så kan man sedan oftast äta det igen utan problem - i rimliga mängder! Så när jag började med det igen så åt jag det men i "rimliga" mer normala mängder än innan. Just nu är jag inte inne i en sån period utan kör på vanlig naturell yoghurt .

    SvaraRadera
  2. Vad gott och fräscht det ser ut!

    SvaraRadera
  3. Nä dte var ju det.. pärlorna jag har nu e ju köpta på Panduro och det lilla jag fick där för 194 kr är ingenting mot så billigt som det är på den sidan!! Det är bara frakten på 50 kr och det faktum att jag egentligen ju inte BEHÖVER det, det är bara för nöjes skull, liksom.. men jo jag överväger ändå..

    SvaraRadera