16 december 2013

Chaibrownies

Det här är brownies vilka har en god smak från juliga chaikryddor i kombination med hasselnötter och choklad. Chaiteer kan skilja sig något i kryddningen så läs på förpackningen innan så att du hittar den sort du gillar bäst.

Chaite är något som jag förknippar med vintern, så fort kylan kommer köper jag hem ett paket så att jag kan koka mig en kopp. Te dricker jag året om, men jag har olika favoriter beroende på årstid och chai är en vinterfavorit då det värmer upp kroppen med alla dess kryddor.

Receptet på hittade jag i en gammal "Live Life" där David och Luise, vilka står bakom bloggen Green Kitchen Stories, hade bidragit med några recept.
6 rutor: Lägg 150 g urkärnade medjooldadlar, 2 msk kokosolja, 2 msk agavesirap, 3 msk (raw) kakaopulver, 2 krm vaniljpulver, 1 nypa flingsalt, innehållet fr. 1 påse chaite (t.ex. Yogi) och 1 msk malda linfrön i en matberedare. Mixa ihop allt till en slät smet. 

Lägg smeten på ett bakplåtspapper och knåda in 1 dl grovhackade hasselnötter i den. Tryck ut smeten i en smord form. Ställ formen i kylskåpet i minst 30 min. Skär därefter ut brownies i rutor. Pudra över kakao. Avnjut!
Glutenfritt. Innehåller nötter. Mjölkfritt. Raw. Vegan.

4 kommentarer:

  1. Jag har fortfarande inte testat cocosolja än...

    SvaraRadera
  2. Mums, det här lät gott! Även jag älskar chai!

    SvaraRadera
    Svar
    1. vad roligt :) Vilken chaisort (dvs. kryddning) är din favorit? :)
      Önskar dig en fin fredag och helg :)

      Radera
  3. TACK för din kommentar Molly! Blev såå glad att du lämnade ett litet avtryck :). Velat skriva till dig länge men tappat bort både din mejladress samt blogg...men nu vet jag vart du finns ;).
    Hoppas att du mår bra och får en riktigt fin 4:e advent!
    Stor kram <3

    SvaraRadera