8 december 2013

Andra advent 2013

10 bollar: Lägg ½ dl gojibär och 4 torkade, osvavlade aprikoser i vatten i ca 30 min. Mixa ihop 100 g valfria nötter (jag tog mandelmjöl, valnötter samt cashewnötter) till ett mjöl.

Tillsätt gojibär (avrunna), aprikoser (avrunna), 1-2 urkärnade medjooldadlar, 1 skopa (ca 3 msk) hampaprotein (kan uteslutas och ersättas med motsvarande mängd nötmjöl) och 2 krm pepparkakskrydda och mixa ihop till en deg. (Tillsätt ev. 1 msk vatten om degen inte blir fast). Rulla tio (10) bollar av degen och rulla de sedan i t.ex. kokosmjöl.
Förvaras i kylskåp. Glutenfritt. Innehåller nötter. Kan frysas. Mjölkfritt. Raw. Vegan.

Denna andra advent bjuder på ätbara snöbollar, med smak av pepparkaka och nötter, som går snabbt att mixa ihop för att sedan avnjutas som t.ex. mellanmål, frukost eller som en extra energipåfyllning vid en tenta/högskolesprov.

Jag hoppas att er andra advent blir en bra dag. Ta hand om er. Kram!

2 kommentarer:

  1. Mjölk klarar jag för jag dricker det bara i kaffet (max 2 dl mjölk/dag då) men ägg har jag inte kunnat äta sen några år tillbaka nu. Min mage gillar det iNTE och jag går bara o "rapar ägg" (sorry :P ) resten av dagen o dagen efter och mår illa och magen blir sur :( Det tkr jag e synd, då man kan göra så himla mkt med ägg ju! koka, steka, pochera, baka, röra, omelett m.m.

    Javisst!! =) ÄLSKAR rawfood!! Gick all in för det också när jag kom hem fr australien precis och ville utesluta mejerier också, så det blev cocosmjölk och så (sen tröttna jag på den smaken haha) men det gillar jag! Ingen VARM mat, naturlig mat och så! Men där skulle jag också önska att jag tyckte det var kul och var duktig i köket för det finns ju hur mkt sånt gott att "laga" och baka raw! Hade jag råd, skulle jag äta det ute eller köpa hem mat från rawfoodställen. Det finns dock alldeles för få såna ställen än i sverige! Men jag älskar ex Squeezed Up och Blueberry Lifesyle och andra restauranger som serverar rawfood! Älskar rawfoodbollar och bars och smoothies. Jag försöker introducera det i min kost igen så mkt jag kan!

    SvaraRadera
  2. Däremot... tyvärr (!) så är det ganska mycket kolhydrater i rawfood och en del e jag känslig för så att de påverkar mitt blodsocker.

    SvaraRadera


Det som göms i snö...

Hejsan, om någon fortfarande tittar in här!? Det var ett tag sedan. Livet kom emellan eller vad en nu säger. Lagar mat gör jag fortfarand...