17 november 2013

Solgula morotsfrallor

Att ha rivna morötter i brödet bidrar med en saftighet åt brödet samt att morotens lite söta smak utvecklas då de blir varma. I dessa frallor ha morötterna fått sällskap av krispiga pumpakärnor samt linfrön.

Goda att servera både till frukost eller en värmande soppa/gryta. De flesta pålägg är goda på. Önskar er en solig söndag! Kram M.

ca 12 st: Smula ner ½ paket (= 25 g) färsk jäst i en stor bunke. Tillsätt 2½ dl kallt vatten och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt 2 msk (agave)sirap, 1 msk rapsolja och ½ msk salt. Blanda därefter i 150g finrivna morötter i degvätskan.

Blanda i 1 dl havregryn, 1 dl pumpakärnor, ½ dl hela (gyllene) linfrön, 3 msk havrekli, 1 dl rågmjöl och ca 4½ dl vetemjöl special. Arbeta degen i ca 10 min (gärna med degkrokar. Går dock bra för hand också). Täck över bunken med platsfolie och sätt in i kylen över natten.

På morgonen: Sätt ugnen på 250 grader. Ta ut degen ur kylskåpet. Klicka ut ca tolv (12) frallor, med hjälp av två skedar, på en plåt med bakplåtspapper. Låt frallorna jäsa under bakduk i ca 30 min. Pensla frallorna med vatten och sätt in i mitten av ugnen. Grädda i ca 12-15 min. Ta ut och låt svalna. Servera med valfria tillbehör.
Frukostbröd. Kan frysas in. Mjölkfritt. Soppbröd. Vegan. Äggfritt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar