23 november 2013

Sås med linser och soltorkade tomater

Det här är en av de opublicerade rätter jag nämnde att jag hade på lager, en rätt som dessutom inte kostar så mycket per portion, vilket gör den till en studentvänlig rätt (dvs. kanske en rätt att laga någon dag innan lön/studiebidrag). 

Det är en lättlagad linssås som får en härligt krämig konsistens tack vare de passerade tomaterna. Smakerna kommer från tomatpesto, soltorkade tomater samt de passerade tomaterna. Rätten går att frysa in, vilket innebär att en kan göra mycket på en gång när en ändå är igång, då slipper en ju laga mat vid något annat tillfälle...

Önskar er en fin fortsättning på helgen. Ta hand om er! Kram M.

Gör så här: Fräs 1 hackad gul lök, 2 finhackade vitlöksklyftor, 1 zucchini (skuren i halvmånar), 1 tärnad paprika samt 1 dl sköljda och avrunna, torkade röda linser i olja i en stor kastrull/gryta i någon minut.

Tillsätt 1 tetra (á 500 g) passerade tomater, 1-2 dl vatten (ta den mindre mängden först och spä ev. med mer om det blir för torrt), några strimlade soltorkade tomater i olja och lite grönsaksbuljongpulver. Blanda om och låt koka på svag värme i ca 30 min så att linserna blir mjuka. Blanda i 2 msk röd pesto samt smaka av med peppar. Servera med det du gillar bäst, t.ex. pasta, kokt helt bovete eller ris.
Glutenfritt (Välj ett glutenfritt buljongpulver och kolla så att peston är glutenfri). Kan frysas in. Mjölkfritt (Se "Vegan"). Vegan (Välj en veganvänlig pesto).
Pris/portion: ca 11,50 kr.

1 kommentar:


Det som göms i snö...

Hejsan, om någon fortfarande tittar in här!? Det var ett tag sedan. Livet kom emellan eller vad en nu säger. Lagar mat gör jag fortfarand...