2 november 2013

Frukostmuffins.

Det här är ett recept som är enkelt att variera. Har du t.ex. havrekli hemma så ta det - dinkelkli är alltså inte nödvändigt. No-egg kan ersättas med 2 ekoägg. Pumpafröna kan ersättas med solrosfrön osv.  

6 stora muffins: Sätt ugnen på 200 grader (ca 175 grader varmluft). Blanda ihop 2 dl dinkelmjöl, ½ dl dinkelflingor, ½ dl dinkelkli, 1 dl pumpafrön, 3 msk hela linfrön, 1 dl hackade valnötter, ½ msk malen kardemumma, 2 tsk vaniljpulver och 2 tsk bikarbonat i en stor skål.

Blanda i 3 mosade bananer, 1 msk agavesirap och ½ dl rapsolja i mjölblandningen. Vispa ihop 2 "no-egg" (= 4 msk vatten+2 tsk no-eggpulver (= 2 ekoägg))  och 1 dl havreyoghurt (kan ersättas med kvarg) i en annan skål. Blanda ner yoghurtblandningen i de övriga ingredienserna och rör tills det blir en smet.

Klicka ut sex (6) muffins i en smord/klädd stor muffinsplåt. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda muffinsen i ca 20 min. Ta ut och låt muffinsen svalna något. Avnjut de som de är eller ät med t.ex nötsmör.
Innehåller nötter. Mjölkfritt. Vegan. Äggfritt.

Idag är det en väldigt fin alla helgons dag, vilket är perfekt eftersom jag ska besöka mormors och morfars grav och tända ljus och ställa dit ett blomsterarrangemang.

Eftersom det är lördag fick det bli nybakat, idag i form av goda, lättbakade frukostmuffins (recept ovan) och till det en variant på morotsgröt [receptlänk]. Önskar er en fin lördag. Kram M.

2 kommentarer:

  1. Mmm, låter mycket gott! Ha en fin dag.

    SvaraRadera
  2. Lät supersmarrigt! Det måste jag testa någon dag :) hoppas helgen har varit bra!

    SvaraRadera