10 november 2013

Fars dag.

Fars dag idag och om min far hade fått önska frukost är jag nästan säker på att det skulle vara mannagrynsgröt med en äggula serverad med mjölk samt kanel och socker, för det fick han som liten.Vad föredrar er far att få till frukost?

Även om det inte serverades mannagrynsgröt denna morgon så tror jag att även dagens smoothie hade uppskattats av far. Den var härligt svalkande (viss varning för s.k. brainfreeze) med en god smak av choklad - man kan inte ana att det är blomkål i - perfekt sätt att enkelt få i sig lite grönsaker. Önskar er nu en fin söndag. Ta hand om er! Kram.

1-2 port: Lägg ½ påse (ca 225 g) frysta blomkålsbuketter, 2 msk kakaonibs, 1 msk skalade hampafrön, 1 msk kakaopulver, 2 dl växtmjölk, 2 medjooldadlar och 1½ dl kokosvatten i en mixer. Mixa ihop till en slät massa. (Blir det för tjockt, spä med mer växtmjölk el. kokosvatten). Häll upp i glas och avnjut (ev. med sked el. sugrör)!
Glutenfritt. Mjölkfritt. Vegan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Det som göms i snö...

Hejsan, om någon fortfarande tittar in här!? Det var ett tag sedan. Livet kom emellan eller vad en nu säger. Lagar mat gör jag fortfarand...