5 oktober 2013

Kokos- & morotsscones med Cashewröra

Nästa pålägg att läggalistan blir en röra med lite sting i, baserad  på cashewnötter. Lägg nötterna i blöt i någon timma om du vill en krämigare konsistens. Det är inte ett måste att blötlägga, röran går även att mixa ihop under tiden som t.ex. scones är i ugnen.

Jag serverade min röra till scones med morötter, kokosmjöl och pumpafrön, smaker som passade bra ihop med rörans hetta. Röran går även bra att dippa i eller servera till maten. Önskar er en fin lördag. Ta hand om er. Kram M.

1 scone (4 bitar): Blanda ihop 1 tsk bakpulver, en nypa salt, 1 dl (fullkorns) dinkelmjöl, ½ dl kokosmjöl, 1 grovriven morot och en näve pumpafrön i en bunke. 

Tillsätt 2 msk kokosolja och fördela den med hjälp av en gaffel. Blanda i ca 1 dl växtmjölk. Rör till en kladdig deg. 

Forma degen till en boll och platta ut på bakplåtspappersklädd plåt. Skär ett kryss i kakan. Sätt in i 250 grader varm ugn (225 grader varmluft). Grädda i ca 12-15 min. Ta ut och servera med goda pålägg.
Mjölkfritt. Vegan. Äggfritt.
Cashewröra: Mixa ihop 100 g (blötlagda) naturella cashewnötter, ca ½ tsk sambal oelek, 2½ msk kallt vatten, 1 nypa salt och 1 msk pressad lime i en mixer. Tillsätt 2 msk neutral olja och mixa ihop till en slät kräm.
Glutenfritt. Förvaras i kylen. Mjölkfritt. Vegan (Kolla så att sambal oeleken är vegansk)

1 kommentar: