2013-09-07

Plättar, hasselnötter & äpple

Hoppas att ni har haft en härlig lördag!? Här har det varit riktigt sommarväder ute och det tackar jag för. Förra året regnade det nästan varje dag i september så det känns bra att det hittills har varit en solig månad, vilket stämmer väl överens med vad Bondepraktikan säger, precis som det gjorde förra året.

Lördagsmorgonen startade med ett försök att göra plättar som varken innehöll ägg, chiaägg [receptlänk] eller så kallad egg-replacer (t.ex. "no egg") och det blev riktigt lyckat och gott. Man bör dock tänka på att vara försiktig då plättarna vänds samt att det hänger på tillbehören för det är de som lyfter plättarna.

Jag stekte äpple, skuret i ringar, i smör tillsammans med malen kanel och kokossocker. Mot slutet hade jag även i lite pressad citron och hackade hasselnötter. Denna blandning serverades, tillsammans med blåbär och havreyoghurt, till plättarna och det blev en bra smakkombo och havreyoghurten blir lite som vaniljsås i och med att den innehåller vanilj.

Nu är det snart dags för frukost igen, men först väntar läsning och en (förhoppningsvis) god natts sömn och jag hoppas att ni också får sova gott. Ta hand om er. Kram M.  

Ca 14 plättar: Blanda ihop 1 1/4 dl siktat dinkelmjöl (eller annat mjöl), 1 tsk sötning, 1 krm bikarbonat, ½ tsk bakpulver, ½ dl kokosmjöl (eller annat mjöl), 1 nypa salt och ½ tsk vaniljpulver i en skål/bunke.Vispa därefter i ½ msk raps-/kokosolja och knappt 2 dl växtmjölk. 

Hetta upp mjölkfritt smör/kokosolja i en stekpanna. Stek plättar (ca 1 msk smet/plätt) i ca 2 min på ena sidan eller när det börjar bli bubblor på ytan, vänd och stek i någon minut. Upprepa proceduren tills smeten är slut. Servera med de tillbehör du föredrar bäst.
Mjölkfritt. Vegan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)