28 september 2013

Livet går sin gilla gång

Så var det ännu en lördag igen och snart är september till ända. De här veckorna har verkligen rusat fram. Idag är det lite gråmulet ute, men uppehåll så jag tänkte ta mig en promenad ner på stan för att uträtta lite ärenden.

Morgonen startade med ett test av ett nytt pålägg som idag blev en hummus med sojabönor istället för kikärter [Receptlänk]. Riktigt god. Om vill testa brödet som är på bilden, och dessutom få en lite extra protein, så baka frallor av detta recept [Receptlänk].

Till mackan blev det hirs- och havregröt kokad på havredryck och äppeljuice, mycket gott och det blir en gröt med lite syrlig men ändå mild smak.

Jag hoppas att allt är bra med er och att ni får en fin lördag. Ta hand om er! Kram M.

Ca 2 dl: Lägg 2 ½ dl kokta sojabönor, ½ msk tahini, 1 liten vitlöksklyfta, ½ tsk malen spiskummin, 1 msk pressad citron och ev. 1 nypa salt (beror lite på om tahinin är saltad). Mixa snabbt ihop. Tillsätt 2 msk olivolja och kör till en slät smet. Smaka av med salt.
Glutenfritt. Innehåller soja. Mjölkfritt.Vegan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar


Det som göms i snö...

Hejsan, om någon fortfarande tittar in här!? Det var ett tag sedan. Livet kom emellan eller vad en nu säger. Lagar mat gör jag fortfarand...