6 september 2013

Linssoppa med sötpotatis & kokos

Hoppas att allt är bra med er!? Här har skolan/studierna rullat igång igen och det är full fart från start så det känns som att tiden inte räcker till just nu.

Under den här veckan är ni några bloggbesökare som har kollat in receptet på "Krämig morotssoppa" [länk] så kanske kan även denna soppa vara något att värma sig med nu i höst!?  

Den här veckan har Coop Forum i min stad bra medlemspris på sötpotatis och kanske är det så även i din butik och då kan ju soppan vara perfekt att tillaga i helgen eller nästa vecka!? :)

Soppan liknar morotssoppan på så sätt att den innehåller röd curry samt kokosmjölk, men i den här soppan bidrar linserna till att soppan får en lite tjockare konsistensen (späd med mer vatten om du vill ha en mindre tjock soppa) samt att den blir proteinrikare än morotssoppan.

Jag önskar er en god fortsättning på veckan samt en fin helg. Ta hand om er! Kram M.

Ca 3 port: Fräs 1 hackad gul lök och 1 msk röd currypasta i olja i en stor kastrull i ca 3 min. Tillsätt 1 skalad och tärnad stor sötpotatis och 2 dl sköljda och avrunna, torkade röda linser, fräs ytterligare någon minut under omrörning. Häll på 4 dl kokosmjölk och ca 2 dl vatten.

Låt koka under lock i ca 15 min, tills linser och sötpotatis är mjuka. Ta kastrullen från värmen och mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Tillsätt saft från ½ limefrukt. Smaka av med 1 nypa salt. Servera med exv. hembakat bröd. 
Glutenfritt (Kolla så att den röda curryn är fri från gluten) Mjölkfritt. Vegan (Kolla så att den röda curryn inte innehåller räkpasta).

2 kommentarer:

  1. Vilken spännande variant av linssoppa. Måste testas, men ännu är det varmt och somrigt så det får vänta ett tag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Ja, det är kanske inte riktigt soppväder än, men kanske i oktober ;) Hoppas att det smakar :)
      Önskar dig en fin fortsättning på helgen.

      Radera