25 september 2013

God linsröra

Den här linsröran blev en favorit redan från början och den har blivit lite av en rätt jag tar till och tillagar dagar då jag inte riktigt har tiden över. 

Visst tar det lite tid innan den är klar, men den är värd väntan och under den tiden brukar jag plugga eller städa. Det är bara att grunda med en banan eller något om man är alltför hungrig så klarar man sig tills röran är klar. 

Apropå banan, det är väldigt gott med banan till röran också, det gör att rörans hetta balanseras/neutraliseras. Andra goda tillbehör är nötter såsom rostade mandlar, jordnötter eller cashewnötter, kokosflakes, mjölkfri yoghurt och mango.

Gör mycket på en gång (dvs. dubbel sats) så har du matlådor också, dessutom är röran ännu godare dagen efter. Önskar du testa receptet på salladen som är i bakgrunden så finner du det HÄR [receptlänk].

Önskar er en fortsatt fin vecka och hoppas att ni har haft en bra start på veckan!? Ta hand om er!   
Kram M.

4 port: Hetta upp olja i en kastrull. Fräs 1 hackad gul lök och 2 hackade vitlöksklyftor i oljan så att den blir glansig men inte tar färg. Tillsätt 1 tsk curry och 2 tsk garam masala och fräs under omrörning i någon minut.

Tillsätt 1 tetra krossade tomater, 1 tsk sambal oelek, 1 tsk buljongpulver, 2 dl sköljda och avrunna, torkade gröna/svarta linser och 1½ dl vatten och rör om. Koka röran, med locket på glänt, i ca 30 min eller tills linserna är mjuka. Blanda i 1 dl russin (gärna gröna) och smaka av med salt. Blanda ev. i lite torkad koriander (OBS! Inte den malda!) Servera röran med valfria tillbehör. Strö över kokosflakes.
Glutenfri (Välj en glutenfri buljong och kryddor!). Kan frysas in. Mjölkfri. Vegan.

4 kommentarer:

  1. Perfekt! Jag behöver lite nya rätter att testa, och den här verkar supergod!! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att höra. Den är verkligen värd att testa :)
      Hoppas att det smakar.
      Önskar dig en fin helg.

      Radera
  2. Verkar riktigt gott:)
    Hoppas att allt är bra med dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Ja, den är god :)
      Tack, det är bra med mig. Hoppas att det är bra med dig!? :)
      Önskar dig en fin helg. Kram

      Radera