27 augusti 2013

Vid sidan av; Rotfruktssallad

4 port: Skala och grovriv 1 morot, 1 gulbeta samt 1 polkabeta. Blanda rotfruktsrivet med 1 tunt skivad fänkål och ca 1 dl granatäpplekärnor i en stor skål. 

Blanda  ihop en dressing av 3 msk olivolja, saften från 1 citron samt 1 nypa salt i en liten skål. Blanda ner dressingen i skålen med grönsakerna. Servera som tillbehör till maten.
Recept från ICA.
Glutenfritt. Mjölkfritt. Vegan.

Jag försöker att få till lite olika goda sidosallader till maten. Den här gången blev det en god och färgglad (höst)sallad med rotfrukter, fänkål och granatäpple.

Både polka- och gulbetan, som användes i salladen, är släkt med rödbetan och påminner därmed något om den i smaken så får du inte tag på dessa kan du ersätta dem med just rödbeta. Dessa smaker får här sällskap av fänkålens lakritston, fräsch citron, en god olivolja samt söta, syrliga granatäpplekärnor.

Precis som med påläggen så finns tidigare publicerade sidosallader i receptregistret under "sallad" för den som vill ha lite mer att välja på.

Önskar er en god fortsättning på kvällen samt veckan. Ta hand om er. Kram M.

2 kommentarer:

  1. Det där såg ju underbart friskt och gott ut! (Förutom fänkålen) Det där måste jag komma ihåg på något sätt. Älskar "grovrivna sallader", så saftigt och fint också:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, sallader är gott. :) Den här salladen blir säkert mkt god även utan fänkålen :)
      Önskar dig en fin vecka.

      Radera