18 augusti 2013

Pannkakssöndag

Ca 9 plättar: Blanda ihop 1 1/4 dl växtmjölk, 1 tsk eko. vaniljpulver och 1 msk malda lin-/chiafrön i en skål och låt den stå i ca 10 min så att det hinner tjockna till något.

Blanda under tiden ihop 4 msk quinoamjöl, 2 msk bovetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 nypa salt och 1 nypa malen kanel i en stor skål. Blanda därefter i mjölkblandningen, 1½ msk lönnsirap och 2 msk rumsvarmt jordnötssmör och blanda om ordentligt. Blanda till sist i ½ tsk äppelcidervinäger

Hetta upp (mjölkfritt) smör i en stekpanna och stek plättar, ca 1 msk/plätt, i omgångar, ca 3 min/sida. Lägg på 2-3 skivor banan på på varje plätt innan du vänder de. Servera plättarna med valfria tillbehör. 
Glutenfritt (använd t.ex. risdryck som "mjölk"). Innehåller jordnötter. Mjölkfritt. Vegan. Äggfritt.

Hoppas att helgen har varit bra?! Här har helgen hittills varit bra. Lördagen började med regn, men sedan var det sol hela dagen och vi passade på att gå på Bondens egen marknad samt på 2hand. På kvällen såg vi "Jakten", ruggig film men sevärd.

Idag skiner solen och frukosten är i magen, idag i form av mumsiga plättar som serverades med rostad kokos, plommon, persika, kiwi och lönnsirap. Mycket gott.

Idag hoppas jag att det blir en fin och bra dag, både för mig och för er. Ta hand om er. Kram M.

2 kommentarer:

  1. Det här var en söndagsfrukost jag hade önskat mig i morse:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. :)
      Önskar dig en trevlig vecka :)

      Radera