12 augusti 2013

Kakor med hirs, havre & goji.

20 kakor: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop 3 mosade, mogna stora bananer (ju mognare desto mer sötma) och ½ dl flytande kokosolja i en stor skål.

Blanda ihop 1 dl hirsflingor, 4 dl (rent) havregryn 5 msk gojibär, 5 msk riven kokos, 1½ dl mandelmjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk ekologiskt vaniljpulver, ½ tsk malen kanel och 1 nypa salt i en annan skål.

Tillsätt därefter havreblandningen till bananmoset och rör om tills allt har blandas ordentligt och blivit en smet. Blanda avslutningsvis ner 50 g hackad mörk choklad i smeten.

Klicka ut 20 kakor på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15 min. Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem kallna innan de äts, annars ramlar dem sönder.
Glutenfritt (Använd rent havregryn. Kolla så att chokladen inte innehåller gluten). Innehåller mandel och kokos. Kan frysas in. Mjölkfritt (Använd mjölkfri choklad). Vegan (Se "mjölkfritt"). Äggfritt.

Banankakorna blev lite av en favorit så när bananerna började sjunga på sista versen bakade jag en variant på dem. Dessa fick en mild smak av hirs, vanilj samt gojibär. Godast tycker jag att dem är sådär lite halvfrusna. Perfekta som mellanmål eller att ha med på utflykten.

Jag har använt kokosolja, men det borde gå att ersätta den med smält (mjölkfritt) smör om man inte har kokosolja hemma.

Hoppas att allt är bra med er och att ni har fått en fin start på veckan. Här startade veckan med ett hejdundrande hällregn, vilket var behövligt efter så många soliga dagar, perfekt väder för att vara inomhus och pyssla.

Ta hand om er och så hoppas jag att ni får en god fortsättning på vecka 33. Kram M.

6 kommentarer:

  1. Vilka fina recept du har här! Läst igenom några sidor och har hittat flera recept som lockar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du tycker det :) Vad glad jag blir :) Tack för din respons.
      Önskar dig en fortsatt fin vecka.

      Radera
  2. Har du hälsozamma tips?

    Har du något hälsozamt tips som fungerar just för dig och som du vill dela med dig av?
    Jag vill samla in många, minst 100 stycken hälsozamma tips.

    Det kan innebär vad som helst bara att du känner att du känner att de fungerar mest för dig. Skriv in dem här nere i kommentarsfältet och skriver du som gäst glöm inte din mailadress.

    Jag vill senare bjuda in dig och ditt tips till ett blogginlägg där jag även länkar till dig som STORT TACK.

    //Lisbet
    http://halsozam.com/eget-tips/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska fundera på om jag har något tips som jag kan delta med :) Tack för frågan. Jag återkommer när jag har funderat lite.
      Önskar dig en fortsatt fin vecka!

      Radera
  3. Det lät som några riktigt goda kakor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är goda ;)
      Önskar dig en fortsatt fin vecka! :)

      Radera