24 augusti 2013

Dagens pålägg: Äppelsmör

Jag har varit lite dålig på att lägga upp diverse påläggsförslag som jag hade tänkt att jag skulle ha som ett litet projekt under året. 

Denna morgon kom jag mig för att göra "äppelsmör", med inspiration från Renée Voltaires kokbok "Salig blandning", och det blev väldigt gott så det ska jag göra om. Smöret intogs idag på quinoascones, men det är även gott att ha på gröten eller i filen/yoghurten.

De tidigare recepten med pålägg som jag har lagt upp finns i receptregistret under "pålägg" för den som är intresserad av att testa dem. Jag har även, efter önskemål, gjort så att det går att skriva ut inläggen genom att man trycker på den lilla, gråa ikonen "print" till vänster nedanför respektive inlägg. 

Nu väntar en solig lördag på mig. Jag hoppas att ni får en bra dag. Ta hand om er. Kram M.

Äppelsmör:
Mixa ihop 1½-2 msk vatten, 2 msk chiafrön, 1 nypa flingsalt, 1 urkärnat äpple i bitar, 2 msk pumpafrön, 1-2 urkärnade medjooldadlar, 1 krm vaniljpulver och 1-2 krm malen kanel i en mixer.
Förvaras i kylskåp.  Glutenfritt. Mjölkfritt. Vegan. Rawfood.

2 kommentarer:

 1. Vilken bra idé. Måste ge tips till min kollega som har extremt mkt äpplen på träden just nu! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra :) Hoppas att hon gillar det :)
   Önskar dig en fin fortsättning på veckan. kram

   Radera


Det som göms i snö...

Hejsan, om någon fortfarande tittar in här!? Det var ett tag sedan. Livet kom emellan eller vad en nu säger. Lagar mat gör jag fortfarand...