2013-07-07

Sportig gröt med en liten twist

2 port: Blanda ihop 1 dl rågflingor, 1½ dl havregryn, 1 msk kokosflingor, 1 nypa salt och 5 dl växtmjölk i en kastrull. Koka upp och låt gröten koka på medelvärme i ca 5 min. Rör i ca 1 msk kakaosmör och rör om så att det smälter in i gröten.

Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med frysta lingon, ananas och kiwi. Servera med växtmjölk.
Glutenfritt (Välj rent havregryn och ersätt rågflingorna med boveteflingor.) Mjölkfritt. Vegan.

Hoppas att ni har haft en fin helg så här långt?! Min helg har varit så fin med sol och värme och idag ser det ut att bli en lika bra dag. Jag tänkte att jag skulle sätta mig ute och läsa någon bra bok sedan får jag se hur resten av dagen blir. Det är skönt att bara ta det lugnt, det här året har varit rätt tufft känner jag.

Jag försöker göra lite utrymme i frysen, åt kommande jordgubbar samt hallon, samt rensa i skafferiet och det resulterade i att dagens frukostgröt blev en variant på sportgröt med en svag förnimmelse av choklad. Det hela toppades med fryst, färsk ananas, kiwi och lingon.

Kakaosmöret fick jag i present av min mor, men det ska gå att beställa på nätet eller köpa i välsorterade hälsokostbutiker. Jag använder det mest som kroppsvård, men det används även i olika bakverk såsom råa bountybitar. Nu önskar jag er en fin dag. Ta hand om er! Kram M.

Tallrik: "Grå ränder" från Gustavsberg.

1 kommentar:

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)