5 juli 2013

Puzzled...

4 (pussel)bitar
  • 1 dl naturella cashewnötter (ev. blötlagda)
  • 1 msk mesquitepulver
  • 1 msk rått kakaopulver
  • 1 nypa flingsalt
  • 3 msk kokosolja
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver alt. vaniljfrön från stång
  • 2 dl torkade körsbär (gärna blötlagda en liten stund)
  • 7-8 färska, urkärnade dadlar
Mixa cashewnötter, mesquitepulver, kakaopulver och salt till ett mjöl i en mixer. Tillsätt kokosolja och vaniljpulver och mixa ordentligt. Tillsätt körsbär och dadlar och mixa ordentligt så att det blir en smet. 

Placera pepparkaksformar (t.ex. pusselbitar) på ett bakplåtspapper. Fördela smeten i formarna. Ställ i frysen i ca 30 min eller i kylen i ca 2 timmar. Ta ut och servera!
Glutenfritt. Innehåller nötter. Mjölkfritt. Vegan.

Hoppas att allt är bra med er och att ni, liksom jag, har soligt väder!? Efter som det är fredag tänkte jag tipsa om en riktigt god "kaka" med smak av choklad och körsbär. Till konsistensen är det lite som brownie. Jag använde mig av en form som ser ut som en pusselbit, men det går lika bra att rulla bollar av smeten. De torkade körsbären går att ersätta med torkade tranbär. 

Jag önskar er en fin och trevlig fortsättning på denna fredag. Ta hand om er! Kram M.

4 kommentarer:

  1. Vad fint med en puzzelform! jag har gjort liknande kakor. fast inte med körsbär, det lät spännande!

    SvaraRadera
    Svar
    1. åh, det receptet måste jag kika in :) Såg att du hade en massa nya spännande recept på din blogg så jag har det jag gör om jag ska testa alla ;)

      önskar dig en fin fortsättning på kvällen och helgen. kram

      Radera
  2. Var får du tag på de torkade körsbären? Och annan lite "udda" torkad frukt? Om du gör dem själv, vore det superkul med en liten guide! Tack för en inspirerande blogg förresten :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt med en fråga och tack för responsen <3

      Jag brukar köpa torkad frukt och andra "udda" saker i min lokala hälsokostbutik, lokala ekobutiker-/caféer, när jag besök är på besök i "stora staden" och besöker butikerna på Söder (Goodstore, Saltå Kvarn, Urban Deli och Gryningen) eller så beställer jag på nätet.

      Nu för tiden blir det mest att jag beställer på nätet då det blir enklast och billigast så. Eftersom jag är student så har jag 10 % hos Bodystore så där beställer jag. (Om du har mecenat-kort har du också den förmånen, så kolla upp det om du är intresserad)

      Jag vet att det går att hitta exv. torkade körsbär på både ICA, (vissa) Willys, (vissa) Hemköp, City Gross och Coop, men då är det oftast inte ekologiskt samt att det kan vara tillsatt socker.

      Jag har försökt att torka frukt och liknande själv, men då jag endast har ugnen att använda mig av så tycker jag att det är enklare att köpa eftersom det krävs mycket tid att torka i ugnen. Jag har dock hört de som har torkat i svamp-/ frukttorkar med gott resultat så har man möjlighet att låna/köpa en sådan kan man experimentera loss där hemma :)

      Hoppas att du har fått svar på din fråga, annars är det bara att fråga igen :)

      önskar dig en fin fortsättning på kvällen och helgen. kram

      Radera