12 juli 2013

Plättar med mandel, blåbär & créme fraiche.

ca 9 plättar: Vispa ihop 1 chia-ägg (eller 1 ägg) och 5 msk (mjölkfri) créme fraiche i en skål. Rör ner 3 msk mandelmjöl + 2 msk quinoamjöl, 2 krm bakpulver, 1 nypa salt, 1 tsk kokossocker (eller annan sötning) och 3 msk (frysta) blåbär i cream fraichesmeten. Blanda därefter i 1 tsk kokosolja (eller mjölkfritt smör) i smeten. 

Grädda plättarna i omgångar i (mjölkfritt) smör eller kokosolja. Servera med valfria tillbehör, t ex bär, yoghurt, cream fraiche eller vad som passar bäst för tillfället.
Glutenfritt. Innehåller mandel. Mjölkfritt (Om mjölkfritt smör och cream fraiche används). Vegan (Använd chia-ägg och mjölkfri creamfraiche samt smör). Äggfritt (Använd chia-ägg).

Ännu en härligt solig dag väntade på mig när jag vaknade den här morgonen. Idag fick det bli amerikanska pannkakor med blåbär i (har du (vild)hallon kan du använda det istället, eller varför inte både hallon och blåbär).

Ni får ha en fin fredag samt start på helgen. Ta hand om er och passa på att njuta av solen om den skiner hos er. Kram M.

1 kommentar:

  1. Åh, så gott det ser ut och en perfekt start på dagen. Önskar dig en fin fredag, kram!

    SvaraRadera