30 juli 2013

Hasselnötsplättar

ca 6 stora plättar: Gör iordning 1 chiaägg [receptlänk] om sånt ska användas. Mosa ihop 1 mogen banan med 1 tsk bakpulver i en skål/bunke. Tillsätt chiaägget (el. 1 ekoägg), 1 msk raps- el. kokosolja, 1 nypa salt, 1-2 krm vaniljpulver, 1 msk hasselnötssmör och ½ dl hasselnötsdryck (el. annan växtmjölk) till bunken. Rör om.

Blanda därefter i 1 3/4  dl rent havregryn och 4 msk hasselnötsmjöl (el. "vanligt" mjöl) i plättsmeten och blanda ihop till en smet. Blanda sist av allt ner 30 g grovt hackad mörk choklad i smeten.

Hetta upp kokosolja eller mjölkfritt smör i en stekpanna. Grädda i omgångar plättar (ca. ½ dl/plätt), vänd de när det börjar bli små bubblor i plättarna. Servera plättarna med valfria tillbehör.
Glutenfritt (Välj rent havregryn och ett glutenfritt mjöl om hasselnötsmjöl ej används!). Innehåller nötter. Mjölkfritt (Se "vegan"). Vegan (Kolla så att chokladen är vegan!). Äggfritt.

Hoppas att allt är bra med er!? Här är det bara bra, jag försöker njuta av det vackra vädret som har varit hela sommaren. Idag är det dock lite regnigt, men det gör inget för jag behöver ordna med saker inomhus innan skolan drar igång igen och tiden inte riktigt räcker till.

Idag startade morgonen med bananpannkakor med choklad som är enkla att göra och så smakar dem väldigt gott. Våga testa/variera med t.ex. mandelmjöl, -smör och -dryck istället för motsvarande med hasselnöt. 

För ytterligare recept på plättar med eller utan banan är det bara att titta i receptregistret som återfinns längst upp på bloggen. Önskar er nu en fin tisdag. Ta hand om er. Kram M!   

2 kommentarer:

  1. Fantastisk header!!
    Mycket lockande recept! :-)

    Anki på Skaftö

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, vad roligt att du gillar den :) Det är mitt favoritställe som jag fotade en vacker aprildag :)

      Du får återkomma med en recension av plättarna om du testar dem ;)

      Önskar dig en fortsatt fin vecka :) // M.

      Radera