2013-06-24

Saffransbollar

20 bollar: Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa 1½ dl naturella solrosfrön i en matberedare i ca ½ minut. Tillsätt 1 tetra sköljda och avrunna kikärter (alt. bönmix) och mixa i ytterligare ca 1 min. 

Tillsätt 2 rivna vitlöksklyftor, 1 finhackad liten gul lök, 3 msk olivolja, 1 kuvert saffran, 1 msk fiberhusk/ glutenfritt mjöl, 1 tsk bakpulver och 2 msk färskpressad fr. ekocitron + ev. lite zest. Mixa ihop till en slät smet. Forma 20 bollar och placera på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka bollarna i ca 15 min. Vänd de ev. efter halva tiden.
Glutenfritt. Kan frysas in. Mjölkfritt. Nötfritt. Vegan. Äggfritt.
Inspiration från Green Kitchen Stories.

Hoppas att ni har fått en fin start på denna vecka!? Här startade veckan med duggregn som snabbt övergick till härligt solsken.

Lika solig som dagens väder blev dagens middag som bestod av vegetariska  kikärtsbollar med smak av saffran och med en härligt krispig konsistens från solrosfrön. Den här gången serverades bollarna med en bulgursallad, men dem även goda tillsammans med en mustig, smakrik tomatsås eller i en wrap (perfekt att ha med på utflykt).

Även om det är ett halvår kvar till julafton så kanske dessa kan vara något att testa nu i sommar för att se om de ska få delta på julbordet. Önskar er en god fortsättning på veckan samt en god natt.
Kram M. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)