28 juni 2013

Peanut Butter Cookies

15 kakor: Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop 1 tetra sköljda och avrunna kikärtor, 1 tsk bakpulver, 4 msk lönn-/ el. agavesirap, 1 msk pressad citron, 1 nypa salt och 1 3/4 dl jordnötssmör (chrunchy) i en matberedare så att det blir en smet. Blanda i 100 g hackad mörk, mjölkfri choklad i smeten.

Forma smeten till 15 bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till kakorna något. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 10-15 min. Ta ut kakorna och låt de svalna innan de avnjuts.
Glutenfritt. Innehåller jordnötter. Kan frysas in. Mjölkfritt. Vegan. Äggfritt.
Inspiration från What Should I Eat For Breakfast Today.

För ett tag sedan bakade jag kakor med svarta bönor som blev lyckade, därför tänkte jag att jag skulle testa en variant med kikärter, så det har jag ägnat en del av dagen åt samtidigt som jag har läst ännu en bok.

Kakorna har en jättegod smak choklad och jordnötter. Enkla att göra är de också, dock måste man vänta med att äta de tills de har svalnat, annars ramlar dem sönder.

Jag hoppas att er fredag har varit bra så här långt och att den fortsätter vara bra. Ta hand om er. Kram M! 

4 kommentarer:

  1. Det här receptet låter intressant, måste provbakas.

    Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt, det är värt att testa :)
      Önskar dig en fin dag :)

      Radera
  2. Första gången jag besöker dig. Vilket spännande recept! De är ju dessutom kanske lite nyttigare än vanliga kakor. Får anteckna på handlelistan.
    Lägger till dig på min lista.
    Återkommer mer än gärna.
    Kram och skön söndag.
    Synnöve.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt. Välkommen! :)
      Hoppas att du gillar dem.
      Tack och tack för att du lämnade en kommentar.
      Önskar dig en fin dag och vecka. Kram

      Radera