22 juni 2013

Midsommardagen 2013

2 port
Blanda äppelmust, vatten, havregryn och salt i en kastrull. Koka upp och koka på medelvärme ca 5 min under omrörning. Lägg upp i tallrikar. Servera med t.ex. grovt rivet äpple och växtmjölk.

Micro: Blanda äppelmust, vatten, havregryn och salt i en rymlig skål. Tillaga i micro på full effekt i ca 2 min. Ta ut och servera med t.ex. rivet äpple och växtmjölk.
Glutenfritt (Välj rent havregryn, antingen som det är eller blandat med lite boveteflingor). Mjölkfritt. Vegan.

Här blev det en lugn midsommar så i morse vaknade jag, pigg och utvilad, vid den tid som jag alltid brukar stiga upp. Morgonen var lite dimmig men ljum så jag begav mig ut en sväng efter frukosten och det var så lugnt, den enda jag mötte var en lite näbbmus.

Jag dricker inte alkohol så istället blev det äppelmust igår och det blev lite över så den hällde jag i morgonens grötkok, vilket resulterade i en härligt syrlig gröt med smak av äpple. Det hela toppades med rivet äpple, kanel, lingon,hampafrön och lite finriven ingefära.

Jag hoppas att ni mår bra denna midsommardag och att ni får en lugn och härlig dag. Ta hand om er.
Kram M.

2 kommentarer:

  1. Har aldrig tänkt tanken att ha must i gröten, måste testas!! :) Hoppas du fått en fin start på den här veckan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. gör det, det var verkligen gott :)
      Tack, min vecka började bra och det hoppas jag att din också gjorde?! :) Kram

      Radera