6 juni 2013

Ja må hon leva!

Kvällen innan (el. ca 6-8 timmar): Lägg 100 g naturella cashewnötter i blöt.
På morgonen: Mixa ihop 1 1/4 dl mandlar, ½ dl valnötskärnor och ½ dl naturella solrosfrön. Blanda nöthacket med lite flingsalt och blanda därefter i 1 msk flytande kokosolja och 1/4 dl agavesirap. Rör ihop till en smet.

Klä insidan på en liten springform (ca 15 cm i diameter) med plastfolie Tryck ner nötsmeten i formen så att det blir en jämn botten. Ställ in i kylskåpet.

Låt cashewnötterna rinna av och lägg de i en matberedare tillsammans med ½ dl flytande kokosolja, 2-3 msk agavesirap, 2 krm ekologiskt vaniljpulver och pressad saft från en ekocitron. Mixa till en slät kräm. Ta ut springformen ur kylen och bred ut cashewkrämen på nötbotten och ställ därefter in formen i frysen.

Mixa ihop 1 1/4 dl lätt tinade mangotärningar med 1½ msk kallt vatten så att det blir en slät smet. Ta ut formen ur frysen och bred på mangoblandningen på cashewkrämen. Ställ in i frysen och låt tårtan stå där tills den ska avnjutas. (Ta ut tårtan ur frysen en stund innan servering så att den hinner mjukna något) Dekorera tårtan med t.ex. skivad frukt eller bär.
Glutenfri. Innehåller nötter. Mjölkfri. Vegan. Äggfri. 

Sådär, nu har vi firat lillasyster med paket och tårtor. En av tårtorna var en raw tårta som de flesta kan äta av, så länge man tål nötter. Smakmässigt påminner den lite om Citronbitarna - som jag gjorde för ett tag sedan - i kombination med en massa goda nötter och frisk mango.

Det är verkligen en tårta som jag ska kan göra om eller så gör jag den som bakelser. Värd att testa även om det är lite pyssel, men det är inte svårt. Ta hand om er! Kram M.

4 kommentarer:

  1. HEJ MOLLY!! Oj, va längesen det var jag hörde av mig. Skickar en hälsning o ber om ursäkt. Kram kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. HEJ LINDA! Vad glad jag blev att du skrev! Jag har tänkt på dig. Jag får också be om ursäkt att jag inte har hört av mig till dig. allt bra med dig! :) Kramar

      Radera
  2. Ja, allt är bra. Eller hyfsat iallafall:) Jag har inte kollat in din blogg på månader men tänkt skriva till dig massor av ggr. Nej, det är mitt fel. Jag skriver till dig en dag i helgen! kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ser fram emot ditt mejl :) Jag har också tänkt skriva till dig, men det har varit mkt med både skola och saker av mer privat karaktär. Du får ha en fin fredag. Kram kram

      Radera