Gott till pizzan

Jag försöker att få in lite roliga sidosallader till maten några gånger i vecka, som lite variation till grönsaker rätt upp-och-ner liksom. Det är ett av alla små projekt jag försöker ha under 2013.

Den här salladen är god till det mesta, personligen tycker jag att den är god till pizza, som ett roligt alternativ till pizzasalladen. 

Om du vill göra salladen så är mitt råd att du antingen tar egenplockade blåbär eller så kokar du bären innan och låter de svalna innan de blandas i salladen, med tanke på att Livsmedelsverket fortfarande uppmanar till det.

"Gott till pizza"-sallad: Vispa ihop 3 msk vitvinsvinäger, 3 msk rapsolja, 1-2 msk agavesirap, ca 1 tsk smulad torkad oregano, salt och peppar i en bunke/stor skål. Blanda i ca 1 liter fint strimlad vit- och/eller rödkål. Massera in dressingen ordentligt i kålen. Tillsätt därefter ca 1 dl blåbär i bunken och blanda om.

Ställ in bunken/skålen i kylen i några timmar så att smakerna hinner sätta sig. Servera salladen som sidosallad till maten eller som pizzasallad.

Kommentarer

Populära inlägg