13 maj 2013

En slags moussaka

Med inspiration från Lotta Lundgrens blogg gjorde jag en slags moussaka baserad på det jag hade att tillgå hemma. Resultatet blev en god, enkel och smakrik vardagsrätt. Ett tips är att vara försiktig med saltet då kronärtskockan kan vara salt i sig.

4 port.
  • 1 gul lök 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 100 g torkad sojafärs (tillagad enligt anvisning på förpackningen) el. 300 -400 g fryst vegetarisk färs.
  • 1 burk (mjölkfri) röd pesto
  • ½ tsk malen kanel
  • 1 burk kronärtskockshjärtan.
  • 1 medelstor zucchini 
  • 1 butternutpumpa, skalad och urkärnad
  • ½ citron 
  • 1 tetra krossade tomater (naturella el. smaksatta)
  • (mjölkfri) (feta)ost
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka löken och finriv vitlöken och blanda med den tillagade färsen, peston, kanelen och urkramade och mosade kronärtskockshjärtan. Salta, peppra och blanda väl. 

Riv zucchini och pumpa grovt, salta lätt och pressa över citronen. Varva färs och grönsaksriv i ugnsfast form, toppa med tomatkross. Smula över osten. Grädda i ugn i ca 30 min.
Inspiration från "Om jag var din hemmafru".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar