29 april 2013

Svampfyllda pannkakor.

Igår packade vi picknickkorgen med nygräddade pannkakor och tillbehör och styrde kosan norrut för att gå på auktion.

När jag ändå var igång och stekte pannkakor passade jag på att göra några extra så att dagens middag skulle vara ordnad. Middagen blev enkla, men riktigt goda crépes med svampfyllning.

Crépes är perfekt att göra om du får några tunna pannkakor över eller om det blir lite stuvning, bönröra eller veggiefärssås över från en tidigare måltid. God lunchlådemat är det också.

6 crépes m. fyllning
  • 6 pannkakor, stekta
  • mjölkfritt smör, till stekning
  • 500 g (skogs)champinjoner, kvartade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2-3 vitlöksklyftor, rivna
  • ca 1½ msk soja
  • 1 ½ dl havregrädde
  • svartpeppar
  • torkad timjan
  • skiva eller riven mjölkfri ost, till gratinering
Bryn svamp, lök och vitlök i smöret i en stekpanna. Tillsätt grädde, soja och svartpeppar. Låt allt puttra så att blandningen tjocknar. Tillsätt lite torkad timjan mot slutet.

Lägg en klick med svampfyllningen (ca 3 msk) i mitten på varje pannkaka och rulla ihop de till paket. Flytta, med hjälp av en stekspade, över pannkakorna till en smord ugnsäker form.

Sätt ugnen på 250 grader, grill. Strö över ost på pannkakspaketen. Gratinera högst upp i ugnen i ca 5 min eller till osten har smält och paketen är varma. Servera med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar