6 april 2013

Majs- och couscousfylld paprika

För ett tag sedan hittade jag ett enkelt och gott recept på fyllda paprikor, på Lotta Lundgrens blogg,"Om jag var din hemmafru", som jag gjorde en variant på. 
Receptet är som sagt väldigt enkelt och resultatet blir en mycket god rätt som i alla fall jag gärna har i matlådan dagen efter, så gillar du fylld paprika passa på att göra flera på en gång. 

Chipotle, som fyllningen är smaksatt med, har blivit en favorit här hemma och används i var och varannan maträtt just nu, tycker om dess rökiga smak. Har du inte testat chipotle än så gör det.

4 paprikor
  • 4 paprikor
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • ca ½ msk lantbuljongpulver
  • mjölkfritt smör och olivolja
  • 2 dl okokt couscous + 2½ dl hett vatten
  • 1 tetra avrunna majskorn
  • chipotle efter smak
  • 2 dl riven mjölkfri ost
Sätt ugnen på 225 grader (200 grader varmluft). Skär av ett lock på varje paprika och kärna ur. Finhacka löken och riv vitlöken, och fräs i smör och olivolja ett par minuter på medelvärme.

Tillsätt lantbuljongpulver och tillsätt den okokta couscousen. Fräs under omrörning tills grynen tar färg. Ta från värmen. Slå på vattnet och låt svälla under lock.

Rör ner majsen i couscousen. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och chipotle. Rör till sist ner osten men spara lite till topping.

Fyll paprikorna och toppa med återstående ost och lägg på locken. Placera i ugnssäker form och in i ugnen, ca 30 min eller tills paprikorna fått svarta blåsor. Servera hemgjord tomatsås till de fyllda paprikorna.

Glutenfritt: Ersätt couscousen med kokt hirs eller quinoa. Använd en buljong utan gluten. Kolla också osten för säkerhets skull om du använder en mjölkfri.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar