19 mars 2013

Röd belugalinssås

Jag hade några rödbetor kvar sedan jag gjorde rödbetsbiffarna härom dagen, så för att de inte skulle förfaras fick de hamna i en härligt mustig (pasta)sås tillsammans med bl.a. belugalinser, morötter, fransk senap och örtkryddor.

Det hela serverades med mungbönsfettuccini, gröna ärtor och avokado (vid sidan av). Såsen behöver inte serveras till pasta, den är god till ris, helt bovete eller bulgur också för den delen.

4 port
  • 2 stora morötter
  • 3 medelstora rödbetor
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2-3 tsk malen spiskummin
  • olja
  • 1 paprika
  • 3 dl torkade belugalinser
  • 1 msk lantbuljongpulver.
  • 1 dl vatten
  • 1 tetra passerade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • ca ½ msk fransk senap
  • ca ½ msk paprikapulver
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 msk torkad oregano
  • svartpeppar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 nypa socker
Skala och grovriv morötter och rödbetor. Tärna paprikan. Hacka löken och riv vitlöken. Bryn lök, vitlök och spiskummin i oljan i en stor gryta under omrörning. Tillsätt linser, paprika och tomatpuré fräs i ytterligare några minuter. 

Rör i de passerade tomaterna, buljongpulver, resterande kryddor, senap, vinäger och socker. Låt allt stå och puttra under lock i ca 30 min. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen med t.ex. pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar