Det här är en müsli som går bra att bjuda en glutenintolerant person på. Även perfekt att göra och ge bort i t.ex. "gå-bort-present".
1 stor burk.
- 5 dl glutenfria havregryn
- 3 dl quinoapuffar
- 1 dl hela linfrön
- 3 dl blandade fröer (t.ex. solros- och sesamfrön)
- 1 dl grovhackade mandlar
- 1 nypa salt
- 3 msk kokosolja el. rapsolja.
- ½ konc.äppeljuice + 1 dl vatten.
Sätt ugnen på 200 grader
(175 grader varmluft). Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt olja och juice, blanda runt väl. Häll ut blandningen på
bakplåtspapper i en långpanna. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min tills
den har fått fin färg. Vänd runt flera gånger under bakningen. Ta ut och låt kallna. Förvara i burk med lock.
Glutenfri. Mjölkfritt.
Vegan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar