16 februari 2013

Krämig banangröt

Vad härligt det är att vakna upp på morgonen och se att morgonen har börjat gry. Jag är lite som björnen som kommer ur sitt ide. På vintern är jag lite av i en halvdvala eftersom det är så få timmar som är ljusa, men i slutet av februari börjar jag vakna till liv igen.

Frukosten är i magen och idag blev det krämig banangröt toppad med granatäpplekärnor och svarta mullbär. Till det ett te jag köpte härom dagen, tyckte att förpackningen var så fin. Jag trodde att det skulle smaka något blommigt eftersom förpackningen var rosa, men det var chai så jag blev positivt överraskad!

Idag vet jag inte vad dagen kommer bjuda på, Melodifestivalen kanske. Vad ska hitta ni på? Önskar er en fin dag! Ta hand om er <3

Krämig banangröt- 2 port.
  • 2 dl (rent) havregryn
  • 2 dl vatten
  • 3 dl vegetabilisk mjölk
  • en nypa salt
  • 1 msk kokosmjöl (valfritt)
  • 1 banan
Lägg havregryn och salt i en liten kastrull. Häll över mjölk och vatten. Koka upp och låt koka i ca 3 min. Blanda i kokosmjöl och tärnad och/eller mosad banan, låt allt bli varmt. Lägg upp gröten i tallrikar. Serveras med mjölk, kanel eller kardemumma och annat gott som du gillar.

5 kommentarer:

  1. Hej Molly!
    Tack för att du kommenterade på min blogg (svarade dej där igen nyss!)

    Önskade att just DU skulle svara på den frågan och letade efter din gamla blogg för det va så länge sen jag va inne på den, men den fanns ju inte kvar! :P Så tack för att du kommenterade och så att jag nu kunde hitta hit igen! =) Usch jag tycker allt detta är så S V Å R T att bestämma hur jag ska göra!!! (Speciellt när jag inte har så mkt pengar att ha råd att prova allt möjligt heller just nu..)

    Egentligen är det ju först bäst att reda ut allt hos läkaren och ta massa med prover och få klart för mig OM jag verkligen är överkänslig och/eller allergisk mot nåt som jag misstänker eller vadsomhelst. Så att man VET!
    Helt SÄKERT liksom! Sen har jag också den upplevelsen att man typ "kan växa ifrån" vissa matallergier och helt plötsligt tåla det igen och tvärtom! Jag tål ju (asså vad jag KÄNNT AV!) inte några frukter längre, absolut inga stenfrukter och inte heller citrusfrukterna (dvs om jag äter de i sin råa/färska form) inte heller kiwi, ananas, tomat och nu gick det ganska bra med banan imorse, men jag e lite osäker på den med...kände av det en gång förut.

    Sen vet jag inte hur jag ska göra med mjölk-grejen...
    För även om jag iNTE skulle va allergisk mot mjölkprotein så tror jag att mejerierna påverkar min hy och mina hormoner m.m. negativt så på så sätt vill jag undvika det. Keso, kesella och mjölk kan jag va utan!
    Grekiska yoghurten gillar jag och den är ju BILLIG i jämförelse med kokosmjölken om man ska äta det som yoghurt.
    Ost älskar jag också, men den triggar lätt igång mig och det blir lätt att jag äter lite väl för mycket ost... har du testat den där get/fårosten (som hårdost)?

    SvaraRadera
  2. Justdet, hade jag gillat avocado - kunde jag ju haft det som pålägg på mackan, men nu är tyvärr inte så fallet :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. synd :( men nötsmör då? :) det är gott! :)

      Radera
  3. Eller jag kanske har fel om Soyayoghurten?
    Det kanske bara är MJÖLKEN som innehåller glukossirap?

    SvaraRadera
    Svar
    1. det är yoghurten som innehåller majsstärkelse. sojadrycken brukar vara sötad med socker eller helt osötad.

      Radera