4 februari 2013

Indisk färssås

Idag fick jag äntligen mitt tentaresultat på en tenta som jag trodde att jag hade kört på totalt, jag hade till och med ställt in mig på omtenta, men det slipper jag som tur är och det tackar jag för.

Som ett avslut på denna kurs kommer här ett recept på en rätt som jag gjorde en stor laddning av i höstas, då kursen precis hade dragit igång och min näsa var placerad i ytterligare x antal böcker. Det är med andra ord en rätt som kan frysas in, dessutom kan såsen användas som bas i en lasagne samt ätas med ris, bulgur eller vad man nu önskar.

Smakerna är indiska  tack vare garam masala och mango chutney. Beroende på val av mango chutney så blir det både olika smak och hetta. Nu önskar jag er en fortsatt bra måndag. Ta hand om er! <3

4 port: Hacka 1 stor gul lök och 2 vitlöksklyftor och fräs därefter i olja i en stekpanna. Tillsätt 1 påse fryst sojafärs (á 325 g) och 1½ msk garam masala och låt fräsa en stund. 

Blanda i 1 tetra krossade tomater, ½ dl vatten,1 tsk lantbuljongpulver och 2 msk mango chutney. Låt allt puttra ihop på svag värme under lock i ca 15 min. Rör om då och då. Smaka av salt och peppar. Servera med kokt pasta eller ris.

2 kommentarer:

  1. Vad härligt :-) då ska man fira med god mat!!
    Ha en fin kväll! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) tack, detsamma önskar jag dig :) Kram

      Radera