2012-11-25

På väg in i en ny vecka...

Hoppas att ni har haft en underbar helg!? Det har jag. Vädret har varit mulet, men temperaturen har varit några grader plus, vilket är ovanligt på dessa breddgrader så här års.

Förra veckan var det dhal som var det recept som var det mest besökta, den här veckan har ni  kommit hit på ord som "davosgröt" och advent, vilket känns logiskt så här en vecka innan den första advent (oj, snart är 2012 slut ju, vad fort det har gått).

För att på något sätt knyta an till dessa två sökord kommer här en god frukost som ni kan testa att svänga ihop nu i kväll för att avnjuta i morgon bitti. 

Receptet hittade jag för några år sedan på tasteline, men jag har konstigt nog bara testat det ett fåtal gånger. 

Det är en väldigt enkel blandningar att svänga ihop, den påminner lite om davosgröten, men är till konsistensen lite mer lik gröt än vad davos är. Äpplet gör det hela riktigt saftigt och kanelen bidrar med sin goda smak. Kort och gott; Gott och värt att testa om du gillar davosgröt.
På kvällen: Mät upp ½ dl rågkross, ½ dl vetekross, ½ dl havregryn och en nypa salt i en skål.Koka upp 2 dl vatten och häll över grynblandningen. Rör om och  låt svalna. Ställ sedan skålen i kylskåpet över natten.

På morgonen: Blanda 1 grovt rivet äpple med ½ tsk malen kanel och den kalla blandningen från kylskåpet. Fördela i två djupa skålar. Servera med växtbaserad yoghurt (t.ex. havre), hackade, rostade mandlar och agavesirap.

Tips! För en mer julig variant; Blanda i russin i grynblandningen samt ersätt det rivna äpplet med bitar av apelsin. Variera nötterna med andra goda julnötter.
Mjölkfritt. Sojafritt. Vegan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)