20 november 2012

Gryta med curry & pumpa

Ytterligare en rätt som både är kryddig och värmande, den här gången kommer smakerna och hettan från röd curry och ingefära som får sällskap av mildare smaker som kanel och tomat. Kombinationen havregrädde, agave och tomater bidrar till en mustig och rund karaktär på rätten.

Resterna är goda att äta dagen efter så satsa på storkok om du har möjlighet till det. Grytan kan även frysas in.
4 port: Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs ca 1 msk röd currypasta i oljan i några minuter. Tillsätt ca ½ tsk malen kanel, ca ½ tsk malen ingefära, ½ skalad och tärnad stor butternut squash/pumpa och 1 tärnad paprika och fräs i ytterligare några minuter.

Tillsätt 1 förpackning (á 2½ dl) havregrädde, 1 burk krossade tomater, ½-1 msk lantbuljongpulver, 1 tetra sköljda och avrunna kikärtor och blanda om. Söta med lite agavesirap. Koka upp och låt grytan sjuda på svag värme i ca 20 min. Späd ev. med vatten om det kokar torrt. Servera grytan med exv. ris.

2 kommentarer:

  1. Jag gjorde det här idag. Helt nya smaker och hur gott som helst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. vad roligt att du gillade den :) och tack för att lämnade respons :)
      önskar dig en fortsatt finfin kväll samt kommande vecka :)

      Radera