14 november 2012

Enkla tofubiffar

Jag brukar köpa tofu när butikerna i min stad sätter ner priset, pga. kort datum, och sedan stoppar jag tofun i frysen för framtida måltider. Fördelen med att stoppa tofun i frysen är dels att den håller sig, men också att den får en fastare konsistens, speciellt om tofun pressas innan den används.

Många sorters biffar har det blivit här på bloggen, men inga med tofu så här kommer en variant som har en härligt saftig konsistens med en god smak från marinaden och fransk senap. De passar till det mesta, t.ex. som burgare mellan bröd, till pasta, ris eller potatismos.
4 biffar: Smula ner 1 förpackning á 270 g (pressad) marinerad tofu i en mixer. Fräs 1 hackad rödlök mjuk i olja och lägg ner den i mixern. Tillsätt 1 sked fransk senap och ca ½ dl maizenamjöl och mixa i hop allt till en slät massa. Blanda i ca 2-3 msk ströbröd. Smaka av med peppar.

Låt blandningen stå och svälla i kylen i ca 30 min. Forma fyra (4) biffar av smeten. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna i ca 5 min/sida. Servera med valfria tillbehör.
Pris/portion: ca 5,50 kr/biff.

4 kommentarer:

  1. Ska jag prova! Bra veta att det går att frysa tofun med. / Frida

    SvaraRadera
    Svar
    1. vad kul!:)
      ja, visst är det super att tofu går att frysa, jag glömde dock skriva att det är fast tofu jag fryser in, silkestofu fungerar inte att frysa.

      önskar dig en finfin dag och avslut på veckan :)

      Radera
  2. Jag ska pröva receptet vilket låter bra för vegeterianer. Tyvärr blir det svårt för de som inte har en mixer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du behöver inte ha en mixer :) Jag har gjort de utan mixer, se bara till att mosa tofun ordentligt med en gaffel :) Blanda sedan tofun med de övriga ingredienserna och tillsätt ev. lite maizena och olja/vatten :) Lycka till :)

      Radera