Apple Porridge w. Cinnamon

Med svenska äpple att tillgå och julen i annalkande är den här gröten att göra så här i november. Den påminner lite om risgrynsgröt, fast är lättare att tillaga, då den inte kokar över lika lätt, samt att den har en god smak och sötma från äpplena.

För variation kan äpplena ersättas med exempelvis päron. Kanelen kan ersättas med stötta kardemummakärnor. Testa även olika färger på riset, det finns så många sorter att tillgå i butikerna nu för tiden; svart ris, rött ris, vildrismix. För en mer svensk variant kan riset ersättas med dinkelkorn (som varit blötlagda i några timmar).
Koka 2-3 dl ris i dubbelt så mycket vatten (dvs. 4-6 dl) i ca 15 min. Skär 2 stora, skalade äpplen i små bitar. Koka äppelbitarna tillsammans med riset i ytterligare ca 40 min. Smaka av gröten med malen kanel och (kokos)socker och servera med havredryck (el. mjölk).

Kommentarer

  1. Svar; Härligt! Du får slänga ihop det vid tillfälle :)

    Det är fint, om än lite stressigt! Ja det är rätt mycket, men om två veckor är jag ute på min första praktikperiod så det känns väldigt spännande! Ojojoj, lycka till! Och detsamma till dig :) Kram!

    SvaraRadera
  2. Spännande... ser hur gott ut som helst också. Tack för tipset.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Kul att du vill lämna en kommentar :)
Inläggen granskas innan de publiceras.
(Spam och reklam publiceras inte)

Populära inlägg