3 oktober 2012

Heta linsbiffar

De här biffarna känns som perfekta biffar nu på hösten, dels för att de innehåller en massa goda kryddor som gör kroppen varm, men också för att kryddorna nog hjälper till att hålla borta eventuella små virus som ligger på lur i kroppen, jag vill gärna tro det i alla fall... 

Jag tog använde en chili från påsen jag köpte på marknaden för ett tag sedan och det var som att köpa grisen i säcken, chilin var otroligt het, men gott blev det. Testa dessa om du gillar het mat. Kan dock rekommendera en uns sambal oelek istället för chilifrukt... Servera med t ex ris och en svalkande raita.
4 biffar: Mixa 1 tetra sköljda och avrunna linser med en uns cayennepeppar, lite malen spiskummin, lite hela fänkålsfrön, lite malen koriander, 1 msk maizena och en nypa salt med stavmixer till en slät smet. 

Rör ner ½ finhackad gul lök och 1 urkärnad, hackad chilifrukt i smeten. Värm ordentligt med rapsolja i en stekpanna. Forma fyra biffar av smeten och stek i oljan ca 5 min/sida.

4 kommentarer:

  1. Det låter och ser jätte gott ut. Och receptet är ju super enkelt också. Tack för tipset.

    SvaraRadera
    Svar
    1. det var gott, men hett :p måste nog läsa på om olika chilifrukterna känner jag :D
      var så lite så, tack för din kommentar :)

      Radera
  2. Låter verkligen jätte gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. de är riktigt goda, men kan bli väldigt heta så var försiktig med chilin :)
      trevlig helg :)

      Radera